Looptherapie bij claudicatio intermittens (etalagebenen)

Mensen met claudicatio intermittens (etalagebenen) kunnen door de vernauwde of afgesloten slagaderen in hun benen maar over een beperkte afstand lopen. Ze ervaren veel pijn en moeten daarom even stoppen met lopen. Overal in het land zijn inmiddels regionale netwerken voor looptherapie.

Helpen om door te lopen

Looptherapie komt erop neer dat de patiënt doorloopt in plaats van stopt op het moment dat hij pijn krijgt. Door dit minimaal drie keer per dag te herhalen, traint de patiënt met het doel de loopafstand te vergroten. De begeleiding door een fysiotherapeut helpt patiënten om door de pijn heen te lopen. Zo is de loopafstand in veel gevallen aanzienlijk te vergroten en kan een operatieve interventie uitgesteld of zelfs voorkomen worden.
Mensen met etalagebenen hebben vaak meer problemen dan alleen van de benen. Vaatvernauwingen komen dikwijls op meer plaatsen voor. Daarom is het van belang dat de algehele bloedcirculatie wordt verbeterd door gebruik te maken van uitgebreidere oefentherapie en adviezen te geven met betrekking tot een gezonde leefstijl. Wij begeleiden hierbij.

Onderzoek

Dankzij de netwerken is er nu een goede looptherapie bij claudicatio intermittens (etalagebenen).  Alle fysiotherapeuten die meedoen hebben daarvoor een specialistische opleiding gehad.

Nog vragen ?

Meer informatie over de ziekte van de vaten vindt u op
www.claudicationet.nl